Anar directament al contingut

Homenatge al galerista Carl Van der Voort

Homenatge al galerista Carl Van der Voort
En el marc de la quarta edició d'Art.Ibiza, Fira Internacional d'Art Contemporani de les Balears, que se celebra del 21 al 24 de setembre al recinte firal d'Eivissa, tendrà lloc un homenatge al galerista Carl Van der Voort, estretament vinculat a l'illa durant la seva joventut.

Carl Van der Voort (1928) arribà a Eivissa els anys 50, connectant immediatament amb el moviment artístic de l'illa, i vinculant-se directament amb el reconegut internacionalment "Grup Eivissa 59", col·lectiu que acabaria desfent-se el 1963, juntament amb la Galeria El Corsario, dedicada a realitzar exposicions dels artistes del grup.

Finalitzada aquesta etapa, la Galeria Van der Voort, dirigida per Catalina Verdera, va ser la iniciativa de Carl Van der Voort per promocionar artistes de l'illa i impulsar exposicions d'acord amb el seu gust artístic, obrint alhora un taller d'obra gràfica a la ciutat d'Eivissa, per més tard inaugurar, entre altres iniciatives, una galeria als Estats Units, país on resideix actualment.

D'altra banda, el pintor eivissenc Rafael Tur Costa anuncià ahir a Palma, en el marc de la Nit de l'Art 2001, que l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), ha guardonat Carl Van der Voort amb el Punt Vermell, distinció que des de 1998 atorga anualment l'entitat a persones o col·lectius que destaquin en la promoció de la cultura.

Més informació:
- Pàgina web personal de Carl Van der Voort

Fotos © Arxiu BalearWeb: Galeria Van der Voot a Eivissa
 
Data de publicació: 21/09/2001

© 1996-2018 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat