Anar directament al contingut

Ballades pageses a l'Ajuntament d'Eivissa

Ballades pageses a l'Ajuntament d'Eivissa
El Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa, situat a Dalt Vila, acull cada divendres, a les 21:30 h, ballades pageses a càrrec de la Colla de Vila i la Colla de Sa Bodega. Les mostres de ball típic eivissenc són d'entrada gratuïta i continuaran durant tot l'estiu, fins el mes d'octubre.

Les vetlades, que compten amb un escenari excepcional, ofereixen tant als residents com als turistes que visiten la ciutat l'oportunitat de conèixer de prop les danses tradicionals eivissenques –la curta, la llarga, la filera, canvi de parella...– que tot i ser d'origen molt antic conserven tota la seua puresa.

Les ballades s'alternen amb explicacions sobre l'origen i significat de cada dansa i a més a més s'ofereix informació sobre els instruments (tambor, flauta, castanyoles...) i sobre la indumentària tradicional femenina (gonella negra, vestit blanc, vestit de color...) i masculina (indument negre, vestit blanc, toca...).

Com a cloenda, els assistents són convidats a degustar dos productes típics de la gastronomia eivissenca, bunyols i herbes, el final perfecte per aquesta manifestació viva del patrimoni cultural eivissenc que, un any més, està obtenint un gran èxit de públic.
 
 

Més informació:

Reportatge fotogràfic realitzat per EivissaWeb (24 fotografies)
 

Foto © BalearWeb: ballada de la Colla de Vila al Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa
 
Data de publicació: 08/07/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat