Anar directament al contingut

10 anys de Museu Etnològic

10 anys de Museu Etnològic

Ubicat a Can Ros des Puig de Missa a Santa Eulària des Riu.

El Museu Etnològic d'Eivissa i Formentera celebrà el passat 1 de maig el seu desè aniversari amb un homenatge als artesans i altres persones que han col·laborat en la creació d'aquest important espai cultural. D'altra banda, el mateix dia, s'inauguraren dues exposicions temporals: "Daifa, escultor del fang (1907-1992)" i "Armes blanques, armes de foc. La defensa de les Pitiüses. 2ª part".

La casa de Can Ros era el nucli de la coneguda família del mateix nom i d'una de les grans finques de Santa Eulària des Riu. Actualment és propietat de la Fundació Illes Balears, entitat que amb la col·laboració del Consell d'Eivissa i Formentera va restaurar i adaptar l'antiga casa pagesa per poder acollir el nou museu.

El Museu dedica de forma permanent una sala a la indumentària i a la joieria, una altra a tot tipus d'estris relacionats amb el treball de la terra, i una a objectes diversos. El recorregut per la casa ofereix altres mostres com la cova del vi, on s'exposa tot allò que fa referència a l'elaboració del vi; la cuina, on la dona desenvolupava part del seu treball; el trull o casa de fer oli; la casa de dormir; i el porxet del dalt, des d'on es pot contemplar una espectacular panoràmica del municipi i la seva costa.

Preu entrada: Adults 3 euros. Jubilats 1,50 euros. Menors fins a 16 anys gratuïta .

Foto © BalearWeb
 
Data de publicació: 11/05/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat