Anar directament al contingut

Increment de l'agricultura i la ramaderia ecològiques

Increment de l'agricultura i la ramaderia ecològiques

12.887 hectàrees d'agricultura ecològica a les Balears.

Segons informe del Centre de Recerca Econòmica (CRE), durant l'any 2004 el nombre de productors dedicats a l'agricultura ecològica a les Balears s'ha situat en 370, xifra que representa un augment del 16,7% respecte de l'exercici anterior. El nombre de productors s'ha multiplicat per catorze d'ençà l'any 1994, quan es creà el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica. Pel que fa a la superfície agrària dedicada, abraça 12.887,5 hectàrees, un 6,4% més que l'any anterior. Quant al nombre d'explotacions ramaderes que segueixin el model ecològic, s'ha situat en 172, xifra que suposa un creixement del 57,8% respecte l'any anterior.

L'informe destaca que l'agricultura i la ramaderia ecològiques han continuat creixent a les Balears, d'acord amb l'oportunitat que suposa aquest model de producció en termes de desenvolupament rural, seguretat alimentària i protecció del medi ambient, enfront els models tradicionals de caràcter intensiu.

Aquesta informació és un avanç de l'Informe Econòmic i Social 2004 elaborat pel CRE que serà presentat públicament el 15 de setembre, a les 19:30 h, a l'Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos del Campus de la UIB. A Eivissa l'informe es presentarà el 20 de setembre, a les 19:00 h, a la Sala de Cultura de Sa Nostra de Vila, i a Menorca serà presentat el 22 de setembre, a les 19:00 h, a l'Ateneu de Maó.

El CRE fou creat el 2001 per la UIB i Sa Nostra i l'equip d'investigadors que en formen part és dirigit per Antoni Riera Font, professor del departament d'Economia Aplicada de la UIB.

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 10/09/2005

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat