Anar directament al contingut

Iniciativa legislativa popular al Parlament

Iniciativa legislativa popular al Parlament

Mesures encaminades a una política de sostenibilitat.

El GEN-GOB Eivissa, l'Institut d'Estudis Eivissencs, Amics de la Terra i el GOB Formentera, juntament amb entitats de Mallorca i Menorca, han presentat una proposició de llei al Parlament de les Illes Balears, en base a la iniciativa legislativa popular prevista per l'Estatut d'Automia i el Reglament del Parlament i regulada per llei de l'any 1991. La proposició de llei, presentada el dimarts 11 d'octubre en el Registre del Parlament, planteja l'aprovació de mesures d'emergència en matèria de protecció ambiental, infraestructures, ordenació del territori i espais naturals. El seu articulat proposa modificacions a la Llei de directrius d'ordenació territorial de les Illes Balears, a la Llei de carreteres de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a la Llei de Ports de les Illes Balears. També formula l'establiment de mesures de protecció territorial tendents a recuperar l'àmbit inicial del parc natural de Cala d'Hort i a conservar l'espai natural dels Amunts.

Per ésser admesa a tràmit pel Parlament, la iniciativa legislativa popular haurà de recollir, en un període màxim de tres mesos, 10.000 signatures de persones majors de 18 anys i censades a l'arxipèlag balear.

La iniciativa legislativa popular presentada contrasta amb la notícia publicada pel Diario de Ibiza segons la qual una promotora privada té la intenció de construir un port esportiu a Cala Corral.

Més informació: Text de la iniciativa legislativa popular en format PDF (GEN-GOB Eivissa)

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 12/10/2005

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat