Anar directament al contingut

Curs i trobada de glosats

Curs i trobada de glosats

Glosadors de Mallorca, Menorca, les Pitiüses i altres comunitats.

El II Curs de Formació de Glosadors i Glosadores que organitza el Departament de Cultura del Consell tendrà lloc a l'Extensió Universitària de la UIB d'Eivissa i Formentera els dies 28, 29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre, de 19:00 a 20:30 h. Els professors són Cati Marí Serra, Vicent Bufí Torres, Cati Costa i Pepita Palau. La matrícula és gratuïta i s'ha de formalitzar al Departament de Cultura.

D'altra banda, els dies 3 i 4 de desembre es celebrarà la VI Trobada de glosats d'Eivissa i Formentera amb la participació de glosadors de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i altres comunitats. Dia 3 de desembre, a les 19:30 h, a la Sala Municipal de Cultura de Formentera i el dia 4, a la mateixa hora, a l'Auditori de Cas Serres.

Els glosadors balears i els cantadors pitiüsos representen un llegat joglaresc que ha sobreviscut al pas del temps. Les gloses i les cantades són l'expressió viva més important de la poesia de tradició oral, basada en la improvisació. Molts glosadors i cantadors no saben llegir ni escriure però dominen com ningú la llengua popular i posseeixen una extraordinària agilitat mental i memorística, que els permet respondre amb rima, ritme i ironia qualsevol envit.

 
Data de publicació: 23/11/2005

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat