Anar directament al contingut

Eleccions al Parlament de les Illes Balears

Eleccions al Parlament de les Illes Balears

Mallorca 33 diputats, Menorca 13, Eivissa 12 i Formentera 1.

El proper 27 de maig se celebraran eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. El mateix dia també tendran lloc eleccions locals a tots els municipis de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Pel que fa a les eleccions al Parlament de les Illes Balears les circumscripcions electorals són Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Segons la Llei Electoral Balear corresponen 33 diputats a Mallorca, 13 a Menorca, 12 a Eivissa, i 1 a Formentera.

CIRCUMSCRIPCIÓ DE MALLORCA (33 diputats). Es presenten un total d'11 candidatures. D'aquestes només 4 varen obtenir representació parlamentària a l'anterior legislatura: Partit Popular amb Jaume Matas Palou com a cap de llista (obtingueren 16 escons), PSIB-PSOE amb Francesc Antich Oliver (9 escons), Bloc per Mallorca amb Gabriel Barceló Milta (3 PSM-EN + 2 EU = 5 escons) i Unió Mallorquina amb Maria Antònia Munar Riutort (3 escons). Les altres 7 candidatures presentades són Partido Balear amb Margarita Susana Oliver Nuñez com a cap de llista, Clau de Mallorca amb Pedro Duran Suasi, Treballadors per la Democràcia amb Bartolomé Sancho Morey, Agrupación Social Independiente (ASI) amb Joaquín Rabasco Ferreira, Ciudadanos en Blanco amb Aquiles Antonio Balle Blanes, Partit Illenc de ses Illes Balears amb Juan Holgado Mena i Unió des Poble Balear amb Francisco José Castillo Navarro.

CIRCUMSCRIPCIÓ DE MENORCA (13 diputats). Es presenten un total de 6 candidatures. D'aquestes només 3 varen obtenir representació parlamentària a l'anterior legislatura: Partit Popular amb Antònia Gener Bosch com a cap de llista (obtingueren 6 escons), PSOE amb Joana Maria Barceló Martí (6 escons) i PSM-Verds amb Eduard Riudavets Florit (1 escó). Les altres 3 candidatures presentades són Esquerra de Menorca-Esquerra Unida amb Llorenç Pons Llabrés com a cap de llista, Unió Centristes de Menorca amb Federico Álvarez Vinent i Ciudadanos en Blanco amb Ana Royo Sanvisen.

CIRCUMSCRIPCIÓ D'EIVISSA (12 diputats). Es presenten un total de 5 candidatures. D'aquestes només 2 varen obtenir representació parlamentària a l'anterior legislatura: Partit Popular amb Pedro Palau Torres com a cap de llista (obtingueren 7 escons) i PSOE+Eivissa pel Canvi amb Xico Tarrés Marí (5 escons). Les altres 3 candidatures presentades són Unión Cívica amb Juan Francisco Bermejo Garrido, Democràcia Pitiüsa amb Antonio Ribas Boned i Grup Verd Europeu amb Pep Ribas Ribas.

CIRCUMSCRIPCIÓ DE FORMENTERA (1 diputat). Es presenten 2 candidatures: Agrupació Independent Popular de Formentera (AIPF) amb Pep Mayans Serra, que ja va obtenir representació a l'anterior legislatura, i PSOE-Gent per Formentera amb Miquel Juan Ferrer.

Categories relacionades al directori de webs:

  1. Mallorca >> Govern i política >> Polítics, partits i campanyes
  2. Menorca >> Govern i política >> Polítics, partits i campanyes
  3. Eivissa >> Govern i política >> Polítics, partits i campanyes
  4. Formentera >> Govern i política >> Polítics, partits i campanyes

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 25/04/2007

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat