Anar directament al contingut

Informació meteorològica de les Illes Balears

Informació meteorològica de les Illes Balears

Previsions de núvols, vent, pluges, onades...

Les previsions de núvols, vent, pluges, onades... són essencials alhora de planificar activitats de lleure i esport a l'aire lliure, i Internet és una font inesgotable de recursos meteorològics al nostre abast. Una de les pàgines més útils alhora d'informar-se sobre les condicions atmosfèriques que afectaran les Balears és el servei de Prediccions meteorològiques locals per a les Illes Balears, que actualitza diàriament el Grup de Meteorologia de la Universitat de les Illes Balears. El sistema permet seleccionar variables com ara temperatura, pluja, vent o nuvolositat, entre daltres, i visualitzar les dades previstes per illa o per localitat, cada tres hores, des de el moment inicial de la predicció (H+00), fins el moment final (H+48).

Si el que ens interessa més són les activitats marítimes, resulten de gran interès els mapes de vent i ones que elabora Ports de l'Estat, els quals permeten visualitzar les previsions cada tres hores amb un horitzó de predicció de tres díes.

Altres recursos molt recomanables són les prediccions per localitats de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), amb set dies vista, i les previsions de temps de TV3 per a les Illes Balears, amb dos dies vista.

Finalment, també mereixen especial atenció les múltiples estacions automàtiques que mantenen persones i entitats arreu de les Illes, com ara les estacions Davis Vantage Pro que manté Biel Perelló a Pollença i a S'Albufera. La xarxa Meteoclimatic aglutina una cinquantena d'aquestes estacions automàtiques, molt útils a l'hora de conèixer les condicions meteorològiques en temps real.

Foto © MallorcaWeb: Estació meteorològica situada al Campus de la UIB

 
Data de publicació: 16/03/2011

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat