Anar directament al contingut

Capella d'en Serra

Capella d'en Serra: Foto 1
Capella d'en Serra
  • Capella d'en Serra: Foto 1
  • Capella d'en Serra: Foto 2
  • Capella d'en Serra: Foto 3
  • Capella d'en Serra: Foto 4

La petita capella d'en Serra, també coneguda com sa Capelleta, es troba situada sobre el cim del puig del mateix nom, a 393 metres d'altura. Per accedir-hi s'ha d'agafar el desviament a mà dreta cap el camí de la vénda de Benimussa poc abans d'arribar a Sant Josep de Sa Talaia des de la ciutat d'Eivissa, per després tornar a girar a mà dreta seguint les indicacions. L'últim tram del trajecte s'ha de fer obligatòriament a peu (20 minuts) pel camí que ascendeix fins el cim del puig de sa Capelleta, des d'on es veu l'illa de Formentera i es contemplen unes extraordinàries vistes sobre l'illa d'Eivissa.

L'edificació religiosa té el seu origen en la promesa que va fer Vicent Serra quan va haver d'anar a la guerra d'Alger segons la qual si podia tornar a ca seva aixecaria la capella. Aquest complí la seva promesa i, després de tornar, el 1919 construí la capella ell mateix i també realitzà el Crist de ceràmica que s'hi troba. Vicent Serra va morir, a l'edat de 74 anys, cinc dies abans de la benedicció de la capella, que va celebrar-se el 29 de maig de 1919.

En el marc de les festes patronals de Sant Josep de Sa Talaia, anualment s'organitza una excursió popular fins a sa capelleta.

Per últim, esmentar que seguint el mateix camí de Benimussa es troben el Pou d'en Benet i el Pou de Benimussa, tots dos restaurats recentment pel Consell d'Eivissa i Formentera.

 
Última actualització: 16/09/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat