Anar directament al contingut

Museu d'Etnografia d'Eivissa

Museu d'Etnografia d'Eivissa: Foto 1
Museu d'Etnografia d'Eivissa
  • Museu d'Etnografia d'Eivissa: Foto 1
  • Museu d'Etnografia d'Eivissa: Foto 2
  • Museu d'Etnografia d'Eivissa: Foto 3
  • Museu d'Etnografia d'Eivissa: Foto 4

El Museu d'Etnografia d'Eivissa, ubicat a Can Ros des Puig de Missa a Santa Eulària des Riu, ofereix una mostra historicoetnogràfica de la cultura, l'economia i els costums populars de les Illes Pitiüses. Inaugurat l'1 de maig de 1994, té per objectiu la recuperació i la investigació de tot allò que fa referència a l'àmbit rural pitiús, fent exposicions de tot el patrimoni material que es va recuperant.

La casa de Can Ros era el nucli de la coneguda família del mateix nom i d'una de les grans finques de Santa Eulària des Riu. Actualment és propietat de la Fundació Illes Balears, entitat que amb la col·laboració del Consell d'Eivissa i Formentera va restaurar i adaptar l'antiga casa pagesa per poder acollir el nou museu.

El Museu dedica de forma permanent una sala a la indumentària i a la joieria, una altra a tot tipus d'estris relacionats amb el treball de la terra, i una a objectes diversos. El recorregut per la casa ofereix altres mostres com la cova del vi, on s'exposa tot allò que fa referència a l'elaboració del vi; la cuina, on la dona desenvolupava part del seu treball; el trull o casa de fer oli; la casa de dormir; i el porxet del dalt, des d'on es pot contemplar una espectacular panoràmica del municipi i la seva costa.

El Museu també acull exposicions temporals, organitzades i patrocinades pel Consell d'Eivissa i Formentera, com la mostra de Capells i Espardenyes, complements bàsics de la indumentària tradicional pitiüsa; i l'exposició Imatges i Maquetes Etnogràfiques, on es presenten imatges i maquetes que reflecteixen elements característics del patrimoni cultural pitiús.

A més a més, durant l'estiu un grup de artesans mostren la seva feina en públic realitzant instruments musicals, treballs amb espart i confecció d'indumentària tradicional.

Més informació:

Museu d'Etnografia d'Eivissa

Can Ros des Puig de Missa

Santa Eulària des Riu

Tel. 971 33 28 45

Preu entrada: Adults 2,60 euros. Jubilats 1,30 euros. Menors gratuïta

Horari d'estiu: Dilluns a dissabte de 10:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:00 h. Diumenge tancat

Horari d'hivern: Dilluns de 16:00 a 18:00 h. Dimarts a dissabte de 10:00 a 13:00 h i de 16:00 a 18:00 h. Diumenge tancat

 
Última actualització: 16/09/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat