Anar directament al contingut

Sa Punta des Molí

Sa Punta des Molí: Foto 1
Sa Punta des Molí
  • Sa Punta des Molí: Foto 1
  • Sa Punta des Molí: Foto 2
  • Sa Punta des Molí: Foto 3
  • Sa Punta des Molí: Foto 4

Situada a la part sud de la badia de Portmany, la finca pública de sa Punta des Molí és un dels indrets més singulars del municipi de Sant Antoni de Portmany. L'espai, recentment restaurat i obert a les visites, inclou diversos elements que destaquen pel seu valor històric i cultural.

El molí de sa Punta, que dóna nom a tota la zona, és un dels tres antics molins fariners del terme. Situat visiblement sobre la zona més elevada de sa Punta, entre la platja de s'Arenal i la platja d'es Pouet, permet localitzar fàcilment l'indret.

Vora el molí es troba la sènia, tradicional construcció hidràulica que servia per extreure aigua del subsòl mitjançant la força d'una mula.

La visita continua al trull, local antigament destinat a l'elaboració de l'oli d'oliva.

I finalment es troba la casa pagesa, avui convertida en sala d'exposicions temporals, i un auditori a l'aire lliure de nova construcció.

Als voltants de sa Punta des Molí també hi ha un interessant conjunt de casetes de pescadors i varadors, així com l'antic pou des Pouet situat sobre la platja del mateix nom i la font submarina d'aigua dolça des Broll.

L'horari d'estiu és de 17:00 a 23:00 h. L'horari d'hivern d'11:00 a 14:00 h i de 18:00 a 21:00 h. I l'entrada és gratuïta.

 
Última actualització: 17/09/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat