Anar directament al contingut

Ball pagès al Baluard de Sant Pere

Ball pagès al Baluard de Sant Pere: Foto 1
Ball pagès al Baluard de Sant Pere
  • Ball pagès al Baluard de Sant Pere: Foto 1
  • Ball pagès al Baluard de Sant Pere: Foto 2
  • Ball pagès al Baluard de Sant Pere: Foto 3
  • Ball pagès al Baluard de Sant Pere: Foto 4

Durant els mesos d'estiu, Baluard de Sant Pere, situat a Dalt Vila, acull cada divendres ballades pageses a càrrec de la Colla de Vila i la Colla de Sa Bodega.

Les mostres de ball típic eivissenc costen 1 euro i comencen aproximadament a les 21:30 h.

Les vetlades, que compten amb un escenari excepcional, ofereixen tant als residents com als turistes que visiten la ciutat l'oportunitat de conèixer de prop les danses tradicionals eivissenques (la curta, la llarga, la filera, canvi de parella..) que tot i ser d'origen molt antic conserven tota la seua puresa.

Les ballades s'alternen amb explicacions sobre l'origen i significat de cada dansa i a més a més s'ofereix informació sobre els instruments (tambor, flauta, castanyoles...) i sobre la indumentària tradicional femenina (gonella negra, vestit blanc, vestit de color...) i masculina (indument negre, vestit blanc, toca...).

Com a cloenda, els assistents són convidats a degustar dos productes típics de la gastronomia eivissenca, bunyols i herbes, el final perfecte per aquesta manifestació viva del patrimoni cultural eivissenc que cada any obté un gran èxit de públic.

 
Última actualització: 22/06/2009

© 1996-2024 BalearWeb / Eivissa - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat